Hopscheuten oogsten
In december en januari oogsten de hoevemedewerkers van De Biotope volop hopscheuten. De Biotope is de moestuin- en hoevewerking van De Lovie vzw in Poperinge waar mensen met een beperking tuinieren.
Hopscheuten zijn vandaag een delicatesse. Lange tijd werden de scheuten in maart of april door hopboeren getrokken tijdens het werk op het veld en bereid in een pan met eieren. In de loop van de 20ste eeuw ontstond de vraag naar hopscheuten op de versmarkt. Sinds 1992 teelt De Biotope hopscheuten in de serre, waardoor ze in december al kunnen oogsten. De hoevemedewerkers zijn intussen gespecialiseerd in de teelt. De immateriële erfgoedpraktijk van hopscheuten telen werd toegevoegd aan de Grote Verzameling. Kom hier meer te weten.
Kasteelpark De Lovie vzw kan je ook bezoeken. Het provinciale wandel- en fietsnetwerk loopt door het park. Nieuwsgierigen zijn welkom bij De Biotope, maar bewaar de rust van de plek. Meer info over De Biotope vind je hier.
Hopscheuten oogsten © De Lovie vzw, Poperinge