Scannamiddag moestuinfoto's, Langemark-Poelkapelle

Vrouw voor huis met moestuin

Ben jij ook geboeid door het erfgoed van de moestuin? Wil je graag zelf je steentje bijdragen tot de bewaring van dit kostbare stukje erfgoed? Dan ben je op zaterdag 30 september welkom in het Woonzorgcentrum De Boomgaard in Langemark-Poelkapelle voor onze scannamiddag! De vrijwilligers van ‘Langemark-Poelkapelle verbeeldt’ digitaliseren je oude foto’s van de moestuin.

Heb jij thuis nog foto’s liggen van jouw moestuin of hebben je (groot)ouders nog mooie beelden van hun moestuin in hun fotoalbums? Wil je graag dat deze herinnering niet verloren gaat? Dan ben je zeker welkom! Geen nood, jouw kostbare foto’s krijg je na het scannen weer mee naar huis. Inschrijven is niet nodig.

Terwijl je herinneringen ophaalt aan de moestuin van vroeger kunnen de kleinsten aan de slag met hun groene vingers in een workshop. Wie weet zijn ze toekomstige moestuiniers in hart en nieren! De workshop is gratis, maar inschrijven is wel verplicht. Dat kan via een e-mail aan nick.coorevits@co7.be
 

In de voormiddag organiseren we een Erfgoedbabbel waarin we met gedreven moestuiniers in dialoog gaan over moestuinerfgoed. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar nick.coorevits@co7.be voor meer info.

Moeder en kind voor hun huis met links tabaksplanten en rechts bonen, Watou, circa 1940-1944, ‘Westhoek verbeeldt’, privécollectie.