Gezocht: moestuinfoto's uit de Westhoek

Westhoek

Moestuinen zijn zo alledaags dat ze in collecties, archieven en onderzoek onderbelicht bleven. Daarom wil CAG samen met CO7, de erfgoedcel voor de Zuidelijke Westhoek, een digitale collectie moestuinfoto’s aanleggen. Heel vaak zijn moestuinen te zien op oude familiefoto’s. Doorblader jij je foto-albums?

We zoeken foto’s met een blik op moestuinen van vroeger en nu, in alle vormen en maten: kruiden in bakken, een moestuin bij een boerderij, een aardappelveldje tijdens de oorlog… De moestuin in volle glorie tijdens de zomer of verlaten tijdens de winter. De moestuin volledig in beeld of als achtergrond van een familieportret, communiefoto, familiefeest… Je foto's krijgen een plekje in de beeldbank Westhoek verbeeldt.

Woon je niet in de Westhoek? Bekijk dan de oproep van Huis van Alijn.

Foto's gevonden? Zo ga je te werk:

Stuur een e-mail naar info@westhoekverbeeldt.be met informatie over je foto's.

Zij bekijken wie met jou contact opneemt en waar je terechtkan om je foto's te laten digitaliseren. Daarna krijg je de originele foto's terug. 

Je tekent de nodige formulieren waarbij je Westhoek verbeeldt en CAG toelating geeft de scans te gebruiken in hun beeldbanken.

 

Moeder en kind voor hun huis met links tabaksplanten en rechts bonen, Watou, circa 1940-1944, ‘Westhoek verbeeldt’, privécollectie.